Pandemia de coronavirus ne-a făcut să fim mai precauți, dar unii nu înțeleg că ar trebui să devenim de-a dreptul „paranoici”, atunci când discutăm, de exemplu, despre alimentele de la supermarket.
La magazin vin mulți oameni și există o listă a celor mai „atinse” alimente, scrie cancan.ro. Experții avertizează că trebuie să fim atenți la acele alimente pe care oamenii le pipăie pentru a vedea dacă sunt coapte.
Epidemiologul român Molnar Geza vorbește despre acest moft inexplicabil al românilor, atât de nociv în vremuri de pandemie.
Geza nu recomandă neapărat cumpărarea acelor alimente ambalate, pentru că oricum ștergem ambalajul acasă. Epidemiologul vorbește despre două fructe care sunt atinse cel mai des de cumpărători: bananele și portocalele.
„Mergem la cumpărături și pipăim portocalele și bananele înainte de a le alege. E un obicei prost, iar aceste alimente ar fi bine să fie evitate. Nu trebuie să facem nimic cu ambalajele.
În cel mai exigent caz, ambalajele pot fi șterse cu o cârpă umedă, cu un detergent sau cu un dezinfectant obișnuit pe bază de clor”, a explicat Molnar Geza.